به گزارش خبرنگار مهر، طرح راهاندازی 13 موزه منطقهای در سال 84 از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصویب شده و مقرر بود موزه هگمتانه، موزه فرش تبریز، موزه منطقهای خوزستان، موزه منطقهای شمال، اکوموزه عشایر، موزه کویر، موزه اصفهان، موزه فارس، موزه خلیج فارس، موزه خراسان بزرگ، موزه آذربایجان بزرگ، موزه جیرفت و توسعه موزه ملی ایران، طی 4 سال احداث و به بهره برداری برسند.
بطوریکه در این راستا مطالعات اولیه موزه منطقه های آذربایجان در ارومیه آغاز و به گفته محمد اشتری مدیر کل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در سال 85 مقرر بود تا پایان همان سال این مطالعات به اتمام رسیده و عملیات احداث آن از سال 86 آغاز شود، ولی مردم 2 بعد از وعده داده شده شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث این موزه در منطقه پارک جنگلی ارومیه بودند.
عملیاتی که هم اکنون در مرحله فندانسیون بوده و به دلیل نبود اعتبار برای احداث آن از مدتها قبل متوقف شده و با وجود اینکه موزه ارومیه دومین موزه غنی کشور محسوب می شود و دارای گنجینه ای از تاریخ و تمدن چند هزار ساله شامل مجموعه های جهانی تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران، تپه 8 هزار ساله حسنلوی نقده و .... است، هنوز مردم چشم انتظار تخصیص اعتبار احداث موزه منطقه ای آذربایجان در ارومیه هستند.
پروژه موزه بزرگ منطقه ای آذربایجان غربی از سال 88 در زمینی به مساحت 23 هزار متر مربع با اعیانی 22 هزار و 500 متر مربع در نه طبقه شامل ساختمان اصلی، فضای نمایشی، فروشگاه های صنایع دستی و آمفی تئاتر روباز طراحی شده که محوطه سازی آن نیز بر اساس باغ های ایرانی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی صبح دوشنبه در جریان بازدید از محل احداث پروژه موزه بزرگ منطقه ای در پارک جنگلی ارومیه, موزه بزرگ منطقه ای آذربایجان غربی را یک فرصت طلائی برای استان دانست و افزود: موزه بزرگ منطقه ای پروژه ای مهم و قابل توجه در آذربایجان غربی است و ارزش تبدیل شدن به یک پروژه ی فراملی را دارد.
مظفر عباس زاده با اشاره به شروع ساخت این پروژه در سال 88 ، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم تخصیص بودجه های لازم مشکلات فراوانی بر سر راه اجرای این پروژه قرار گرفته که امسال تلاش می کنیم با رفع موانع و مشکلات موجود، نسبت به راه اندازی آن اقدام کنیم.
وی ادامه داد: موزه منطقهاي آذربايجان يکي از پروژههاي فاخر اين اداره کل که 88 با همکاري شهرداري اروميه در ارتفاعات پارک جنگلي اين شهر کليد خورد، پس از انتخاب پيمانکار در سال 89، به دليل مشکلاتي از جمله وجود مخالفان محلي ساخت آن به تاخير افتاد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در خصوص آخرين وضعيت موزه منطقه اي آذربايجان، اظهار داشت: با توجه به هماهنگي هاي بعمل آمده، عمده مشكلات اداري و مالي موزه منطقه اي آذربايجان كه در اروميه احداث مي شود، بر طرف شده كه با تزريق به موقع بودجه لازم، عمليات ساختماني آن امسال آغاز مي شود.
عباس زاده اعلام كرد: استان داراي قوميتها و فرهنگهاي متنوعي بوده كه در شهرهاي مختلف استان پراكنده شده و بر همين اساس هر شهري در اين استان نيازمند يك موزه مردم شناسي است، گفت: هم اكنون 8 موزه در استان فعال بوده كه مجموعه جهاني تخت سليمان و كاخ موزه باغچه جوق بعنوان سايت موزه در اختيار بازديد كنندگان قرار دارد.
آذربایجان غربی با مردمانی اصیل از تمامی ادیان و اقوام مختلف ایرانی، زبانها و گویشهای متعدد به همراه نشانه ها و بقایای استقرار انسان از هزاره اول قبل از میلاد، دو اثر ثبت شده جهانی و هزاران اثر تاریخی - ملی، طبیعت متنوع، جنگلهای انبوه با کوههای سربه فلک کشیده موزه ای کوچک از گنجینه بزرگ ایران باستان است.
گنجینه ای که به دلیل نبود مکان مناسب برای نگهداری اشیا قیمتی کشف شده از آثار باستانی از جمله تخت سلیمان تکاب، تپه حسنلوی نقده و کاخ موزه باغچه جوق، مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران و صدها اثر تاریخی و باستانی با وجود داشتن دومین موزه غنی کشور در ارومیه هنوز فارغ از حضور آثار کشف شده تاریخی با شهرت جهانی است.
نظر شما